Anunturi

   ÎN CURS DE APARIȚIE   

diac. Ioan I. Ică jr
CANONUL ORTODOXIEI
Sinodul VII Ecumenic


Valoarea minimă a unei comenzi este de 30 de lei.

REDUCERI în funcţie de valoarea cărţilor solicitate:
10% (50-100 lei)
15% (100-200 lei)
20% (peste 200 lei)
(reducerea nu va apărea în calcularea coşului de cumpărături, ci se va aplica în factura emisă)


ORARUL
      LIBRĂRIEI  DEISIS     
luni–vineri: 9.00–19.00
sărbători bisericești: 12.00–19.00
sâmbătă: 11.00–15.00
duminică: ÎNCHIS


Cuvântări
ale arhid. Ioan Ică jr
la diverse sărbători
pot fi găsite pe
canalul Youtube.com:
Arhidiacon Ioan Ică jr
sau pe pagina Facebook:
Editura Deisis

 
Cos de cumparaturi
0 carti
 

Grigorie Palama. Scrieri I

Grigorie Palama. Scrieri I
Clic pentru marire
Pret: 60.00 lei
Disponibilitate: In stoc

Cantitate: Adauga in cos

Autor: Sfantul Grigorie Palama
Titlu: Scrieri I. Tomosuri dogmatice — Viata — Slujba
Traducere si studiu introductiv: diac. Ioan I. Ica jr
ISBN: 978-973-7859-55-6
Anul aparitiei: 2009
Pagini: 744 (format: 13×20 cm)

Volumul de fata reconstituie si restituie pentru prima data in limba romana, dar si intr-o limba moderna, principalele monumente care alcatuiesc dosarele canonizarilor succesive, pe parcursul celei de a doua jumatati a secolului XIV, mai intai a invataturii dogmatice si mai apoi a personalitatii teologico duhovnicesti a Sfantului Grigorie Palama. Amplul studiu introductiv le situeaza in contextul lor schitand o vasta panorama istorica, explicitand in acelasi timp si multiplele semnificatii puse in joc de acestea atat in epoca, dar si in dezbaterile actuale.
Cititorul are acces mai intai la suita Tomosurilor dogmatice din anii 1340–1368 prin care, canonizand invatatura si persoana Sfantului Grigorie Palama drept criteriu, grila de interpretare, sigiliu si triumf al Ortodoxiei, Biserica bizantina prinsa intre islam si romano-catolicism si-a precizat intr-un moment critic al existentei sale identitatea spirituala si teologica. Acest amplu dosar dogmatic e urmat de Viata si Slujba Sfantului Grigorie Palama, scrise de ucenicul sau, patriarhul Filotei Kokkinos, monumente unice prin profunzimea lor duhovniceasca si pe nedrept uitate. Cele doua dosare mai mici, al captivitatii otomane si al celor patru rugaciuni pastrate, vin sa intregeasca portretul marelui ierarh bizantin cu alte cateva aspecte mai putin cunoscute pana acum publicului romanesc, completand fericit monumentalele restituiri din volumul de fata.
Momentul in care acesta apare este unul multiplu aniversar, in 2009 implinindu se 650 de ani de la mutarea la Domnul a Sfantului Grigorie Palama si totodata de la infiintarea Mitropoliei Ungrovlahiei; precum si 70 de ani de la aparitia la Sibiu a primei monografii moderne despre „viata si invatatura” sa, scrisa de tanarul preot profesor Dumitru Staniloae, pe atunci in varsta de numai 35 de ani.