Anunturi

   ÎN CURS DE APARIȚIE   

diac. Ioan I. Ică jr
CANONUL ORTODOXIEI
SINODUL VII ECUMENIC
1. Definind dogmatic icoanele (691-810)
2. Definitivând dogmatic orthodoxia (815-1351)


Valoarea minimă a unei comenzi este de 30 de lei.

REDUCERI în funcţie de valoarea cărţilor solicitate:
10% (50-100 lei)
15% (100-200 lei)
20% (peste 200 lei)
(reducerea nu va apărea în calcularea coşului de cumpărături, ci se va aplica în factura emisă)


ORAR SPECIAL
Începând de luni
(23 martie 2020)
librăria este ÎNCHISĂ.

ORARUL
      LIBRĂRIEI  DEISIS     
luni–vineri: 9.00–19.00
sărbători bisericești: 12.00–19.00
sâmbătă: 11.00–15.00
duminică: ÎNCHIS


Cuvântări
ale arhid. Ioan Ică jr
la diverse sărbători
pot fi găsite pe
canalul Youtube.com:
Arhidiacon Ioan Ică jr
sau pe pagina Facebook:
Editura Deisis

 
Cos de cumparaturi
0 carti
 

Spiritualitatea Sfantului Siluan Athonitul. Talcuiri teologice

Spiritualitatea Sfantului Siluan Athonitul. Talcuiri teologice
Clic pentru marire
Disponibilitate: Nu se afla in stoc

Titlu: „Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui!” Spiritualitatea Sfantului Siluan Athonitul. Talcuiri teologice
Editie ingrijita si traducere: Maria-Cornelia si diac. Ioan I. Ica jr
ISBN: 973-9344-44-5
Anul aparitiei: 2000
Pagini: 318
Format: 14×22 cm

Incheind trilogia dedicata de Editura Deisis figurii duhovnicesti pilduitoare a Cuviosului Siluan Athonitul, volumul de fata pune la dispozitia cititorului cele mai semnificative analize si interpretari date de importanti teologi contemporani principalelor teme ascetice si mistice ale spiritualitatii Cuviosului Siluan. Cele douazeci de contributii antologate aici reflecta totodata procesul de receptare, asimilare si iradiere universala a gandirii duhovnicesti a Sfantului Siluan Athonitul (1866–1938), incontestabil cea mai profunda si remarcabila figura a spiritualitatii ortodoxe din secolul XX. Canonizandu-l in 1987, la o jumatate de secol de la mutarea sa la cer, Patriarhia Ecumenica il proclama si recomanda tuturor credinciosilor ortodocsi si lumii intregi pentru viata sa drept „model al vietuirii dupa Hristos”, iar pentru scrierile si invatatura sa drept „dascal apostolic si profetic al Bisericii”.
Ideea cartii de fata a plecat de la necesitatea de a explica si preciza sensul faimosului si socantului cuvant primit de staretul Siluan direct de la Hristos: „Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui!” La aceasta s-a adaugat nevoia de a dezvolta si adanci alte cateva aspecte, accentuate cu deosebita vigoare de Sfantul Siluan, cum sunt: necesitatea absoluta a iubirii de vrajmasi, veritabil criteriu al Ortodoxiei, si inseparabilitatea dintre mantuirea personala si mantuirea lumii si a cosmosului, precum si imperativul evidentierii profundelor dimensiuni teologice si a caracterului eclezial ale spiritualitatii Cuviosului Siluan.
Sfantul Siluan a ajuns egalul Apostolilor si al Sfintilor Parinti din vechime pentru ca teologhiseste simplu si profund asemenea acestora; cu alte cuvinte, pentru ca ne vorbeste despre Dumnezeu descoperit lumii in Hristos, din intalnirea vie cu Hristos prin Duhul Sfant. Ajungand indumnezeit prin smerenie si rugaciune, el devine contemporan cu vesnicia, gura a lui Dumnezeu Cel Viu si Vesnic.