Anunturi

   ÎN CURS DE APARIȚIE   

diac. Ioan I. Ică jr
CANONUL ORTODOXIEI
Sinodul VII Ecumenic


Valoarea minimă a unei comenzi este de 30 de lei.

REDUCERI în funcţie de valoarea cărţilor solicitate:
10% (50-100 lei)
15% (100-200 lei)
20% (peste 200 lei)
(reducerea nu va apărea în calcularea coşului de cumpărături, ci se va aplica în factura emisă)


ORARUL
      LIBRĂRIEI  DEISIS     
luni–vineri: 9.00–19.00
sărbători bisericești: 12.00–19.00
sâmbătă: 11.00–15.00
duminică: ÎNCHIS


Cuvântări
ale arhid. Ioan Ică jr
la diverse sărbători
pot fi găsite pe
canalul Youtube.com:
Arhidiacon Ioan Ică jr
sau pe pagina Facebook:
Editura Deisis

 
Cos de cumparaturi
0 carti
 

Deslusirea Tainei. Despre natura teologiei

Deslusirea Tainei. Despre natura teologiei
Clic pentru marire
Disponibilitate: Nu se afla in stoc

Autor: Andrew Louth
Titlu: Deslusirea Tainei. Despre natura teologiei
Traducere si postfata: Mihai Neamtu
Prefata: diac. Ioan I. Ica jr
ISBN: 973-9344-23-2
Anul aparitiei: 1999
Pagini: 288
Format: 13×20 cm

Veritabila parabola a fiului risipitor in registru intelectual, precum si jalon al unui itinerar spiritual ce avea sa sfarseasca in 1989 cu primirea autorului in Biserica Ortodoxa, volumul Deslusirea Tainei este o carte unica in felul ei. Ea reprezinta o argumentata pledoarie impotriva confiscarii teologiei de mentalitatea stiintifica de tip iluminist si, in acelasi timp, un veritabil manifest pentru actualitatea intelegerii de sine a teologiei patristice ca Traditie.
Survoland principalele impasuri si dihotomii filozofice si etice ale proiectelor epistemologice ale modernitatii, profesorul Andrew Louth ne ofera o inedita apologie a modului traditional de a face teologie in Ortodoxie. Spatiul ei autentic este nu cel intelectual al problematicului, ci unul deschis, de angajare existentiala in orizontul eclezial al Tainei, propriu intelepciunii Sfintilor Parinti. Acest mod isi gaseste o surprinzatoare confirmare in filozofiile postcritice ale lui Gadamer, Polanyi sau Gabriel Marcel. Se sugereaza astfel actualitatea mizelor si perspectivei filozofice puse in joc de teologhisirea Parintilor inteleasa ca „traire” si „deslusire a Tainei”, facuta cu putinta de Traditia Bisericii. Relativismul contemporan este proiectat aici in orizontul vertical inepuizabil al misterului paradoxal al Revelatiei.
Scris cu verva si eruditie, cu sensibilitate si rafinament, eseul profesorului Andrew Louth este un mod subtil si inteligent de a face apologia Traditiei crestine, raspunzand exigentelor culturale ale intelectualului contemporan. Prin toate aceste calitati, Deslusirea Tainei se impune ca un reper indispensabil pentru toti cei preocupati de fascinata chestiune a naturii si demersului teologiei.