Anunturi

   ÎN CURS DE APARIȚIE   

diac. Ioan I. Ică jr
CANONUL ORTODOXIEI
SINODUL VII ECUMENIC
1. Definind dogmatic icoanele (691-810)
2. Definitivând dogmatic orthodoxia (815-1351)


Valoarea minimă a unei comenzi este de 30 de lei.

REDUCERI în funcţie de valoarea cărţilor solicitate:
10% (50-100 lei)
15% (100-200 lei)
20% (peste 200 lei)
(reducerea nu va apărea în calcularea coşului de cumpărături, ci se va aplica în factura emisă)


ORAR SPECIAL
Începând de luni
(23 martie 2020)
librăria este ÎNCHISĂ.

ORARUL
      LIBRĂRIEI  DEISIS     
luni–vineri: 9.00–19.00
sărbători bisericești: 12.00–19.00
sâmbătă: 11.00–15.00
duminică: ÎNCHIS


Cuvântări
ale arhid. Ioan Ică jr
la diverse sărbători
pot fi găsite pe
canalul Youtube.com:
Arhidiacon Ioan Ică jr
sau pe pagina Facebook:
Editura Deisis

 
Cos de cumparaturi
0 carti
 

Experienta si Absolut

Experienta si Absolut
Clic pentru marire
Disponibilitate: Nu se afla in stoc

Autor: Jean-Yves Lacoste
Titlu: Experienta si Absolut. Pentru o fenomenologie liturgica a umanitatii omului
Traducere: Maria-Cornelia Ica jr
ISBN: 973-9344-54-2
Anul aparitiei: 2001
Pagini: 250 (format: 13×20 cm)

Cum anume poate fi folosit limbajul experientei atunci cand omul, care exista deschis lumii si timpului, e expus unui Absolut care sa fie persoana si promisiune de relatie? E intrebarea de la care pleaca Jean-Yves Lacoste in incitanta sa carte Experienta si Absolut.
Constructiilor tematice organizate in jurul reductiei antropologice a religiei la „sentiment” (Schleiermacher) sau „concept” (Hegel) li s-a opus un „sacru” inerent „lumii” si „pamantului”, conditii apriorice ale experientei facticitatii umane radical supuse timpului si mortii si osciland, ca atare, intre un ateism existential si un paganism ontologic (Heidegger).
Omul insa exista pe pamant si in istorie nu numai „locuind, construind si gandind”, ci si „locuind, construind si rugandu-se”. Opera a libertatii, liturghia in sens general (incluzand privegherea, asceza, liturgicul si etica, saracia, nebunia) este logica generala care prezideaza intalnirea noastra cu Absolutul personal. Oferind o supradeterminare eshatologica si originara a relatiei omului cu lumea si pamantul, liturgicul transforma relatia noastra cu sacrul si divinul intr-o relatie cu Absolutul, cu Dumnezeul revelat in Iisus Hristos si face astfel cu putinta modul cel mai uman de a vietui in lume si pe pamant.
O fenomenologie a liturgicului — demonstreaza admirabil J.-Y. Lacoste intr-o pasionanta dezbatere cu Heidegger, Hegel, Nietzsche sau Husserl — impune o ampla redefinire a notiunilor fundamentale ale filozofiei si deschide o perspectiva inedita asupra elucidarii intrebarii privitoare la umanitatea omului in directia unei antropologii kenotice.
Nascut in 1953, absolvent al Scolii Normale Superioare, doctor in filozofie si in teologie, Jean-Yves Lacoste este — alaturi de M. Henry, J.-L. Marion si J.-L. Chretien — unul din cei mai remarcabili filozofi francezi crestini contemporani. Autor al volumelor: Note sur le temps (1990; trad. rom. Deisis, 2005), Experience et Absolu (1994), tradusa aici, si Le monde et l’absence d’œuvre (2000) si coordonator al Dictionnaire critique de theologie (1998).