Anunturi

       în curs de apariţie       

 


Valoarea minimă a unei comenzi este de 30 de lei.

REDUCERI în funcţie de valoarea cărţilor solicitate:
10% (50-100 lei)
15% (100-200 lei)
20% (peste 200 lei)
(reducerea nu va apărea în calcularea coşului de cumpărături, ci se va aplica în factura emisă)


ORARUL
      LIBRĂRIEI  DEISIS     
luni–vineri: 9.00–19.00
sărbători bisericești: 12.00–19.00
sâmbătă: 11.00–15.00
duminică: ÎNCHIS


Cuvântări
ale arhid. Ioan Ică jr
la diverse sărbători
pot fi găsite pe
canalul Youtube.com:
Arhidiacon Ioan Ică jr
sau pe pagina Facebook:
Editura Deisis

 
Cos de cumparaturi
0 carti
 

Vietile si povatuirile sfintilor stareti Gheorghe si Calinic

Vietile si povatuirile sfintilor stareti Gheorghe si Calinic
Clic pentru marire
Disponibilitate: Nu se afla in stoc

Titlu: Vietile, povatuirile si testamentele sfintilor stareti Gheorghe si Calinic de la Cernica. Monumentele spiritualitatii cernicane I
ISBN: 973-9344-26-7
Anul aparitiei: 1999
Pagini: 286
Format: 13×20 cm

Volumul de fata isi propune sa stranga pentru prima data intre copertele unei carti principalele marturii — vieti, povatuiri si testamente — despre si de sfintii stareti Gheorghe si Calinic de la Cernica. Lor li se adauga doua serii de exegeze (teologico-istorice si poetice) a ceea ce s-a numit „spiritualitatea cernicana”.
Scopul acestei antologii de veritabila Filocalie romaneasca este acela de a demonstra continuitatea fundamentala existenta — cu toate diferentele de accent — intre eforturile marilor stareti de la Cernica de reorganizare a vietii monahale si innoirea legata de staretul Paisie de la Neamt in perspectiva actualitatii nedepasite a acestui program pentru monahismul ortodox romanesc de astazi.
Este vorba de o serie de documente spirituale esentiale pentru intelegerea specificului spiritualitatii Ortodoxiei romanesti si care demonstreaza continuitatea fundamentala dintre spiritualitatea promovata si traita in lavra paisiana a Neamtului si lavrele Cernicai si Caldarusanilor: una si aceeasi spiritualitate integrala, care sintetizeaza isihasmul si viata de obste, innoindu-le reciproc. Aceste texte vin sa demonstreze cu pregnanta de netagaduit a documentului ca marile figuri ale vetrei de spiritualitate cernicana, staretul Gheorghe si Sfantul Calinic, s-au inscris firesc in descendenta traditiei paisiene a practicii rugaciunii lui Iisus unita cu lectura patristica in viata de obste, formula care va deveni emblematica si vizionara (perfect actuala si azi) pentru spiritualitatea ortodoxa romaneasca in epoca moderna.