Transmiterea credinței religioase, a identității culturale și naționale generațiilor ce vin este o imensă provocare pedagogică și culturală care trebuie să preocupe întreaga societate mai ales în contextul lumii de azi.
Ioannis V. Kongulis (n. 1948), reputat profesor de catehetică și pedagogie la Facultatea de Teologie a Universității Aristotel din Tesalonic, oferă în volumul de față o analiză a situației religioase în sistemul grec de învățământ din perspectiva finalității acestuia, și anume transformarea copilului într-un fiu credincios al Bisericii, om ceresc, hristoformizat după chipul divino-uman al lui Hristos.
Cartea profesorului Ioannis Kongulis prezintă cititorului român o experiență pedagogică care s-a cristalizat în timp într-un context istoric și social în același timp similar și diferit de cel românesc. Privindu-ne în această oglindă, constatăm că în România ne confruntăm cu aceleași probleme, fără să avem însă la îndemână aceleași instrumente de acțiune. Unică în felul ei, importanta carte de pedagogie ortodoxă a profesorului Ioannis Kongulis ar putea fi un bun prilej de analiză și evaluare lucidă a rezultatelor celor două decenii de învățământ religios românesc.
Îmbisericirea elevilor — pentru o educație religioasă liturgică
30 lei
În stoc
- Traducere și prefață
† Preasfințitul dr. Mihail Filimon, episcop al românilor din Australia și Noua Zeelandă
- An apariție
2012
- Pagini
294
- Format
13×20 cm
- Domeniu
- Educație
- ISBN
- 978-973-7859-78-5
Recenzii
Nu există recenzii până acum.